tiistai 7. lokakuuta 2014

Ripsipostaus


Hello!
Mulle satelee usein kysymyksiä ripsiini liittyen. Sekä blogissa, että blogin ulkopuolella niistä on ollut kiinnostusta, että nyt viimein ajattelin saada teille aikaiseksi kattavan setin irtoripsien käytöstä.

Mä en käytä ripsiväriä enää ollenkaan: oon kokenut tämän irtoripsien kanssa elämisen niiin omakseni, että maskaraa en ole varmaan puoleentoistavuoteen käyttänyt lainkaan. En myöskään ole koskaan ottanut ripsienpidennyksiä, koska en yksinkertaisesti tarvitse niitäkään. Ihmiset luulee usein, että ripseni ovat pidennykset, mutta todellisuudessa liimaan ne itse joka päivä ja irrotan sitten yöksi pois. Oon käyttänyt jo niin kauan että ripset kiinnittyy mulla alle minuutissa, eli ei niistä oo sen enempää vaivaa kun mistään muustakaan ehostautumisesta. Lisäksi mulla säilyy yhdet ripset aina aika pitkään, viimeksi taisin puoltoista - kaksi kuukautta sitten käydä hakemassa viimeisimmät parit. Nyt ois aika käydä ripsikaupoilla siis :)

Mitä tarvitsen?
-  Hyvät ripset ja hyvä liima. Itse käytän Ardell -merkkisiä ripsiä, joita ostan Punanaamiosta hintaan 5.90. Liima on myös Ardellin ja Punanaamiosta ostettu. Jos oikeasti haluat onnistua, älä missään nimessä osta jotain Seppälän/ H&M irtoripsiä ja niiden mukana tulevaa liimaa, ne ovat super surkeita! Liimat jotka tulevat pakkauksen mukana voit unohtaa ainakin. Tuo mitä itse käytän, maksaa jotain 4.90 ja on riittoisa ja pitää ripset hyvin kiinni. Nykyään tosin Ardellin ripsipakkauksessakin on pieni tuubi liimaa mukana, mutta just in case jos sitä ei ole niin kannattaa hankkia tuo iso tuubi! Alla näet minkä mallisia ripsiä mulla on käytössä!


















 - Aikaa. Monet sanoo etteivät osaa laittaa irtoripsiä. Mutta ei kukaan ookkaan ammattilainen syntyessään. Harjoitusta, harjoitusta, harjoitusta! Kyllä se siitä sitten lähtee ja alkaa sujumaan. Mutta ennen sitä, suosittelen liimaamaan ripset ajan kanssa, ilman kiirettä ja hosumista! Silloin varsinkin epäonnistuu kun kädet tyyliin tärisee ja hikoilee. Keskity.

Vinkki: Meikatessa ripset kannattaa jättää viimeiseksi. 

1.) Avaa ripsipaketti ja irrota ripset varovasti paketista.  Avaa liima ja purista sieltä pieni tippa tuubinsuulle ja levitä siitä liimaa ripsinauhaan niin, että se muuttuu valkoiseksi, mutta ei kuitenkaan valu ja ole liian märkä. Ennen kuin liimaat ripset paikoilleen, suosittelen tässä vaiheessa odottamaan hetken (n.30sek), että liima vähän kuivuu ja muuttuu tahmaiseksi -> Ripset on tällöin helpompi kiinnittää.

2.) Kiinnitä ripset rauhallisesti omien ripsien rajaan, tyveen kiinni. Älä hosu. Tässä kohtaa kannattaa vain keskittyä ja ottaa rauhallisesti :D Itse en liiskaa kaikkea yhdellä kertaa vaan ns. vähän kerrallaan aloittaen sisäkulmasta ja sitten etenee ulkoreunaa kohti, esimerkiksi. Tai toisin päin, kumpi vaan parempi. Älä kiinnitä ripsinauhaa liian lähelle sisäkulmaa, se saattaa alkaa vaan pistämään ja tuntumaan epämukavalta jonka seurauksena silmä alkaa valua ja joudut mahdollisesti tekemään kaiken uudelleen. Painele hellästi irtoripsinauha luomelle, että se pysyy. Tee tämä kaikki sama toiselle silmälle.

Ripset saattaa vaatia myös ekan käytön ohella pientä taivutusta, ja senkin voi huoletta tehdä kun ripsiliima on kuivunut hyvin. Ei kannata liian kauan taivuttaa, koska jotkut ripset vaan menettävät muotonsa siitä. Pieni taivutus ja voilà !

Siinä se sitten olikin. Mutta sen sanon että harjoittelemalla tämän oppii, ei muuten. Muistan kyllä nuorempana just ne surkeet Seppälän ripset ja liimat joiden kanssa sai taistella mutta jos sulla vaan on oikeat välineet niin kaikki sujuu tosi nopeasti ja helposti! Ne surkimus liimat ei myöskään pitäneet mitään, vaan heti suurinpiirtein kun aivastat niin putoo ripset silmistä! Tällästäkin on tapahtunut ;D

En tiedä auttaako tämä postaus ketään, video olisi ollut kiva ja itseasiassa yritinkin sellaista. Siitä tuli vaan niin outo, enkä osannut leikata sitä tyylikkäämmäksi joten sen takia tyydyin tähän yksinkertaisimpaan vaihtoehtoon! :D

Nyt oottelen että mies tuo mulle kotiin tullessaan sushia. Ja illalla jumppaan :) Palaillaan ystävät!
puspuspus ja pus  ♥
Tea

2 kommenttia:

  1. seppälän ripset on ihan parhaita! oon kokeillu vaikka mitä muita ripsia ja aina palannu takas seppälän ripsiin. tosin se liima kannattaa vaihtaa johonkin parempaan :D itselläni ollut vuosia jo käytössä eyluren liima jota saa esim sokokselta :

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii no en tiiä ees millasia siellä nyt on ku oon 2vuotta ainaki ostellu noita Ardellin :) makuja on monia mutta ite en enää ostelis Seppälöiden/ muiden vastaavien ripsiä. Liimoja toki myös monia mutta ton olen itse todennut hyväksi ja toimivaksi :)

      Poista