torstai 3. syyskuuta 2015

Mulla on asiaa

Moikka!
Mun on pakko tehdä tän ihanan vapaapäivän kunniaksi pienimuotoinen avautuminen tänne.

Oon viime aikoina lukenut sosiaalisestamediasta paljon ikäviä asioita. Oikeastaan lähinnä uutisten kommentointi Facebookissa on saanut mut ihmettelemään ihmisten käytöstä erittäin paljon. Viime viikonlopun kamala tragedia Herttoniemen hyppyrimäellä esimerkiksi sai mut niin suuttumuksen partaalle, kun porukka tosissaan syytti tätä menehtynyttä nuorta tyttöä uutisen kommenttikentässä. "Oma vika kun meni laskemaan!!!" oli monen mielipide tapahtuneesta. Myönnän, että itse otan kantaa välillä vaikka minkälaisiin asioihin mm. fb:ssä ja ilmaisen mielipiteeni kärkkäästi (lähinnä asioista jotka ärsyttävät, ihmetyttävät tai muuten vaan on pakko päästä ääneen jostain jutuista) mutta täytyy sanoa että hirveen mustavalkosia ihmisiä on tää meidän maa täynnä tänäpäivänä. Mun on vaikea ymmärtää, miten joku voi sanoa tosissaan ton kauhean onnettomuuden olleen täysin omaa tyhmyyttä ja että siitäs sai. Kamalaa mun mielestä. Ei käynyt ees mielessäkään alkaa syyttelemään ketään, ei uhreja eikä myöskään tosin sitäkään, joka on sen vaijerin asentanut. Enkä halua todellakaan ottaa edes kantaa koko asiaan sen enempää... Jotenkin tuntuu, että aina ollaan ettimässä syyllistä ja kaikki on itse aiheutettua: mitäs meni tekemään sitä ja tätä, oma on ongelmansa ja niin edelleen. Kauheen tylyä ja ihmettelen mihin ihmisyys on ylipäätään kadonnut?

Toinen "uutinen" (huomattavasti vähemmän tärkeä) oli tämä Henna Kalinaisen lihoaminen. Ensinnäkin se turhuus, että tuosta uutisoitiin (jos Seiskan juttuja edes uutisoinniksi voidaan kutsua), mutta se miten ihmiset tätäkin asiaa kommentoivat somessa:

":D:D:D tulipaha pari leukaa"
"Henna Kilonainen"
"Hyi saakeli"
"Ihminen on ihan ite ajanut ittensä julkisuuteen ja haluaa olla ihan ite kaikkien arvosteltavana. Se ketä leikkiin ryhtyy se leikin kestäkööt joten sanokaa vaan ja arvostelkaa ihan niin paljon mitä haluatte. jos vaikka olisi jokin sairaus ni tuskin se kaljalla lähtee...."

FOR REAL PEOPLE???? 

Siinä tuli just esille (jälleen kerran) tämä ai että, niin ihana, ja NIIN kulunut argumentti "iteppä on ajanut ittensä tähän tilanteeseen..." ja mietin vaan, että voiko kaiken tosiaan aina laittaa sen piikkiin, että kaikki on ihan itse aiheutettua ja näin ollen täytyy kestää kaikki mahdollinen kritiikki? Ja kun tuota aikuisten ihmisten läski mooses- läppää on tosi vaikea kutsua ainakaan kritiikiksi..... Musta ainakin noi kommentit on aivan kamalia ja kuullostaa ihan ihka oikeelta kiusaamiselta. Niin, siltä kuuluisalta kiusaamiselta, jonka kaikki tuomitsee suu vaahdossa somessa, mutta heti seuraavana päivänä haukutaan jotain ihmistä Facebookissa ja vielä omalla nimellä. Ei oo eka kerta kun oon tästä asiasta vauhkonnut, mm. Rosanna Kuljun Miss Helsinki ulkonäkökohu oli myös täysin tarpeeton ja täyttä p*skaa!

Se mistä oon huolestunut, on ihmisten empatiakyvyn puute tänä päivänä. Miten mustavalkoisia ihmiset ovatkaan eikä nähdä asioissa koskaan sitä toista puolta. Tuomitaan toiset tekemistään virheistä tai vaikkapa siitä, että olet yksinkertaisesti LIHONUT. Ihan sama ootko joku Seiskan julkkis tai tuntematon ihminen niin kaikki tollanen kommentointi julkisesti on niin rumaa.

Me ollaan kaikki vaan ihmisiä lopulta.

PS. olisin varmaan muuten taas fb:ssä julkaissut vastaavan manifestin, mutta halusin sanoa kerralla vähän enemmän ja ois tullut turhan pitkä päivitys ♥  En oo mikään wannabe maailmanparantaja mutta mun mielestä ihmiset vois vaan oppia kunnioittamaan toisiaan vähän enemmän. That's all. 

Peace & love. Hyvää yötä ♥
Tea
 


3 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä kanssasi.. Ihan hirveää miten ihmiset osaavat olla julmia välillä ja muutenkin puuttua muiden asioihin.

    VastaaPoista
  2. Tea! Mä löysin nyt vasta tän sun blogin ja jäin koukkuun ku luin noi aikasemmakki postaukset. :D Sulla on ihana tyyli ja kivoja vaateyhdistelmiä Toivottavasti tulee lisää uusia kirjotuksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kiva jos jäät seurailemaan ♥
      Varmasti tulee :)

      Poista